top of page

Ju Jitsu ünnepe

A Magyar Sportjitsu Szövetség és a Magyar Ju -Jitsu Szövetség összejövetelt és egyeztetéseket tartott 2019. január 19-ei JU JITSU ÜNNEPE rendezvényén.

Ez egy évben egyszer a magyarországi Jitsusoknak kiemelt összejövetele, ahol Magas tudású mesterek kaptak felkérést és képviselték a szervezetet.


"Egy biztos: valóban jó nap volt, valóban szívesen maradtunk a kitűzött időn túl is és valóban használható gondolatok merültek fel." - mesélte Shihan a találkozó kapcsán.


"Vannak olyan dolgok is ,amikor az ember elkezd hinni abban, hogy van élet a Marson és nincs veszve azért még minden ezen a földön. Soke Kelemen István személyes meghívására a magyarországi jitsu vezető mesterei múlt vasárnap egy kötetlen edzésen és beszélgetésen találkoztak a Ju-Jitsu Szövetség egyik dojojában. Azt hiszem, nyugodtan nevezhetem az eseményt és a csoportképet történelminek, mert arra még soha nem volt példa az elmúlt közel negyven évben, hogy a különböző stílust, szervezetet, klubokat és adott esetben felfogást is képviselő mesterek egy időben, egy helyen, nem a különbségekben keresve a saját nagyságukat, hanem a közös pontok megtalálásával a hazai jitsu élet harmonikusabbá tételét tűzték ki célul... nos, ez valóban egy rendkívüli kezdeményezés és rendkívüli esemény volt. A soke, mint házigazda igyekezett teret és lehetőséget adni mindazok számára, akik gondolataikat vagy egy- egy technikai sajátosságukat közzé szerették volna adni. Az idő elteltével rá kellett jönnünk, hogy a különbségek ellenére az ideológiai-oktatási, technikai szempontokat tekintve is hasonlóan gondolkodunk, bár más-más oldalról megvilágítva a közös ,,hegy" tetejét, de ugyanazt látjuk. Úgy láttam, hogy az sem volt baj, ha valamivel valaki nem értett egyet, elfogadta úgy, ahogy van megtisztelve a másikat azzal, hogy nem akarta megváltoztatni. Bár évtizedek óta ismertük egymást, sok esetben évekig is szagoltuk egymás izzadságát a tatamin, mégis más szemmel néztünk egymásra, mert most nem a kivagyiság, hanem a jövőbeni találkozási pontokban a békét és a harmóniát kellett megtalálni, hogy ezt adjuk tovább és a tanítványok is ezt vigyék magukkal. A hétvégi országos Jitsu találkozó ennek a megerősítése lehet ahol a szervezetek első ízben egymás mellett mutatkoznak be és dolgoznak együtt. Azt gondolom, hogy nem lehet elmenni shihan Ziegler Csaba és soke Kelemen István összehangolt munkája mellett, mert e- nélkül mindez nem indult volna végre a jó irányba. Nem voltak titkok. Mint látható a fiatal mesterek is be lettek vonva a találkozóba, hogy saját maguk hallják, lássák és képviseljék mindazt, amit igyekszünk, mint utat kijelölni. Nos, ez a kép ennek a fényében készült. A jövő rajtunk múlik, de bármit is hozzon, ez az esemény és kép nyugodtan alappillérnek tekinthető, mint az első ilyen kezdeményezés alappillérének a dokumentuma." - írta Shihan a nap összefoglalásaként.


208 megtekintés
bottom of page