top of page

Korosztályos Magyar Bajnokság 2022

2022. 02. 12-13-án megrendezésre került a Global Grappling egyesület szervezésében a korosztályos grappling bajnokság, ahol Kovács Zsolt jitsukánk ismét kiválóan szerepelt. Ezúton gratulálunk neki és fogadjátok szeretettel beszámolóját a versenyről:


A 2022-es évet és egyben a saját versenyszezonomat a Magyar Grappling Szövetsèg által Busapesten rendezett versenyen nyitottam meg. Rengeteg nevező volt, egész hétvégés rendezvény lett, ugyanis a haladó kategóriákban az Európa bajnokságra is kvalifikálhattak az eredményeikkel a versenyzők. A súlycsoportomban 5-en voltunk, így körmérkőzès volt, és mivel három kategóriában is neveztem, így ez minimum 2x4 küzdelmet jelentett, azonban sajnos az egyik versenyző lesérült verseny közben, tehát eggyel kevesebb küzdelmem maradt a nap végére és 10 meccset tudtam megvívni.


Kemény mezőny volt, megint csak birkózokkal és kevert harcművészekkel vegyesen, de sikerült győznöm ezekben a küzdelmeimben, ráadásul a 7-ből 4-szer submissionnel/kopogtatással. Open kategóriában életkortól és övszinttől függetlenül mentek a meccsek, először egy szikár spanyol nevű, kék öves versenyzőt sikerült pontozással megvernem, azonban ezt követően egy fekete öves brazil jitsuka egy ponttal legyőzött. Majd pedig a méltán híres és annál ügyesebb Poós Péter jitsukával meccseltem, ahol összemértük erőinket és tudásunkat, így végeredménytől függetlenül rengeteget tanultam a küzdelmünkből, pontozással alul is maradtam.


Ezúton is köszönöm Petinek a szép küzdelmet, Stágel György mesternek a sok hasznos tanácsot, egy hatalmas élmény volt ez a nap!


A hivatalos végeredményt itt találjátok: https://globalgrappling.hu/hirek/2022_evi_kmb_vegeredmeny/

35 megtekintés

Comments


bottom of page