Marion Tremel DUO szeminárium

October 12, 2015

Shihan Kovács Károly meghívására a Központi Budo Akadémián tartott edzést sensei Marion Tremel, 3 danos ju-jitsu Duo system Europe és World games bajnok és tanítványa Christian Horvath versenybíró (1dan).
 

 

A World Games, a nem olimpiai sportágak játékáról tudni kell, hogy a legnagyobb összefogó nemzetközi szervezeti egység, amely nagyságban és minőségben azonos szinten dolgozik az olimpiai sportágakkal. 

Kisarkítva, Marion olimpiai bajnoknak tekinthető, Christian Horvath pedig a legmagasabb fokozatú versenybíró a sportágban. Shihan felkérésére Marion a versenyszám rejtelmeibe avatott be minket. Magyarországon inkább a gyo-t lehetne ehhez hasonlítani, azzal a különbséggel, hogy a kiforrott versenyszabály értékelési rendszere elképesztő precizitást és
begyakorlottságot követel a versenyzőktől. 
 

Kiemelt hozadéka ennek a rendszernek, hogy a gyakorlott ju jitsu technikákat a lehető legközelibb helyzetbe állítja a realitással, azaz a jitsu technikákat életközeli helyzetben használja.

Az európai ember számára a versenyzés, vetélkedés jobban megfelel a türelmetlenebb életvitelünknek, ezért ez segít a technikákban való elmélyülésben, relatíve hamar ad eredményességi visszajelzést. A duo systemben a bíró véletlenszerűen kisorsolt támadásfajtára ad utasítást és erre kell azonnal reagálni.
 

Marion angol nyelvű edzése és egyénisége mindenkit annyira megfogott, hogy záporoztak felé a kérdések és még a messzi vidéki városból edzésre feljárók sem indultak haza. Bár ez csak egy hétköznapi edzés kiemelt eseménye volt, a Sensei a reggelinél reményét fejezte ki, hogy hamarosan újra találkozunk, mert a csapat habitusa és tudása őket is megragadta.
 

Ezúton is köszönjük az osztrák mestereknek a magas színvonalú edzést és dolgozunk azon, hogy ez rendszeres találkozások sorát indítsa el.

Köszönjük Marion, Christian! Reméljük mihamarabb újra találkozhatunk!

Please reload

Featured Posts

2017 év fotói már a honlapon

December 31, 2017

1/7
Please reload

Recent Posts

January 13, 2020

November 30, 2019

November 26, 2019

October 21, 2019

October 10, 2019

September 26, 2019

September 8, 2019

September 8, 2019

Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic

Kovács Károly +36 30 / 203 0438  | kozponti.budo.akademia@gmail.com | www.facebook.com/budoakademia © 2014 by Budoakadémia