Adventi időszak jitsu módra 2.

December 18, 2018

Előzőeket továbbfűzve érkezett Shihan felé az alábbi felvetés:

 

Az edzéseken ezt hogy tudod átadni, megértetni?


"Nehezen.
Európai ember nehezen száll magába, kinti világnak él, fontosak a társadalmi visszajelzések, ami sok esetben hamis tükör. Ezért kell egy mester.
Pont az elmúlt pár hétben kaptak egy nagy adag szellemi tortúrát a srácaim, lányaim. Semmivel nem voltam megelégedve és apró részleteibe menően dolgoztattam ki minden technikát. Kikészültek.
Minden sikerélményük elszállt.


De azt mondtam, miért jó a tél és a hideg? Jól mondtad, hogy értékelni tudjuk a nyarat a fényt….
Megszokták, hogy hajtunk, kemények az edzések, de a gyorsaság és az erő nagyon is elrejti a valós hibákat. Van aktív és passzív lazaság. Sokan tudnak fej magasságba rúgni, de ha azt mondom: lassan emeld a lábad kiderül, hogy zsákos Frodó nyakáig se jutnak. Keserves, de hasznos az időnkénti szembesülés és mélyen elgondolkodás nagyjából mindenről. Letargiába taszítom őket így magukba szállnak, dühösek és jár bennük a bizonyítás vágya, ezért jár a fejük a tanultakon. De így újjá születnek éspedig nem ugyanazon a szinten. Vérrel, mocsokkal jövünk a világra és a harc, a ,,Budo,, fáj.
Ez a próba az, amitől és amiből kiderül, hogy van–e tartalom az öv, illetve az EMBER mögött vagy
csak ,,műmájer", a koma. 

 Visszatérve, a Budo az kultúra. Nem lerakható ,elhagyható. Naponta benne élsz, ha akarod, ha nem. A Budo nem heti kétszer két óra edzés, amikor kicsit elfelejtjük a napi gondjainkat és azt hisszük többek vagyunk a kint rohangáló ,,agyamenteknél". Nem azért jövünk edzésre,mert edzésidő van, hanem, mert a napi higiénia része és természetesen tartozik hozzá a világunkhoz, napjainkhoz."

Please reload

Featured Posts

2017 év fotói már a honlapon

December 31, 2017

1/7
Please reload

Recent Posts

January 13, 2020

November 30, 2019

November 26, 2019

October 21, 2019

October 10, 2019

September 26, 2019

September 8, 2019

September 8, 2019

Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic

Kovács Károly +36 30 / 203 0438  | kozponti.budo.akademia@gmail.com | www.facebook.com/budoakademia © 2014 by Budoakadémia