Ju Jitsu ünnepe

January 22, 2019

A Magyar Sportjitsu Szövetség és a Magyar Ju -Jitsu Szövetség összejövetelt és egyeztetéseket tartott 2019. január 19-ei JU JITSU ÜNNEPE rendezvényén.

Ez egy évben egyszer a magyarországi Jitsusoknak kiemelt összejövetele, ahol Magas tudású mesterek kaptak felkérést és képviselték a szervezetet.

 

"Egy biztos: valóban jó nap volt, valóban szívesen maradtunk a kitűzött időn túl is és valóban használható gondolatok merültek fel." - mesélte Shihan a találkozó kapcsán.

 

https://msjjsz.hu/hirek/tortenelmi-pillanat-a-hazai-ju-jitsu-eleteben/?fbclid=IwAR3-M_U021aeu1-gXWchgI2Z_7omaccqet3JKTOpdSiUV4mTL2LzM2kX68E

 

 "Vannak olyan dolgok is ,amikor az ember elkezd hinni abban, hogy van élet a Marson és nincs veszve azért még minden ezen a földön. Soke Kelemen István személyes meghívására a magyarországi jitsu vezető mesterei múlt vasárnap egy kötetlen edzésen és beszélgetésen találkoztak a Ju-Jitsu Szövetség egyik dojojában. Azt hiszem, nyugodtan nevezhetem az eseményt és a csoportképet történelminek, mert arra még soha nem volt példa az elmúlt közel negyven évben, hogy a különböző stílust, szervezetet, klubokat és adott esetben felfogást is képviselő mesterek egy időben, egy helyen, nem a különbségekben keresve a saját nagyságukat, hanem a közös pontok megtalálásával a hazai jitsu élet harmonikusabbá tételét tűzték ki célul... nos, ez valóban egy rendkívüli kezdeményezés és rendkívüli esemény volt. A soke, mint házigazda igyekezett teret és lehetőséget adni mindazok számára, akik gondolataikat vagy egy- egy technikai sajátosságukat közzé szerették volna adni. Az idő elteltével rá kellett jönnünk, hogy a különbségek ellenére az ideológiai-oktatási, technikai szempontokat tekintve is hasonlóan gondolkodunk, bár más-más oldalról megvilágítva a közös ,,hegy" tetejét, de ugyanazt látjuk. Úgy láttam, hogy az sem volt baj, ha valamivel valaki nem értett egyet, elfogadta úgy, ahogy van megtisztelve a másikat azzal, hogy nem akarta megváltoztatni. Bár évtizedek óta ismertük egymást, sok esetben évekig is szagoltuk egymás izzadságát a tatamin, mégis más szemmel néztünk egymásra, mert most nem a kivagyiság, hanem a jövőbeni találkozási pontokban a békét és a harmóniát kellett megtalálni, hogy ezt adjuk tovább és a tanítványok is ezt vigyék magukkal. A hétvégi országos Jitsu találkozó ennek a megerősítése lehet ahol a szervezetek első ízben egymás mellett mutatkoznak be és dolgoznak együtt. Azt gondolom, hogy nem lehet elmenni shihan Ziegler Csaba és soke Kelemen István összehangolt munkája mellett, mert e- nélkül mindez nem indult volna végre a jó irányba. Nem voltak titkok. Mint látható a fiatal mesterek is be lettek vonva a találkozóba, hogy saját maguk hallják, lássák és képviseljék mindazt, amit igyekszünk, mint utat kijelölni. Nos, ez a kép ennek a fényében készült. A jövő rajtunk múlik, de bármit is hozzon, ez az esemény és kép nyugodtan alappillérnek tekinthető, mint az első ilyen kezdeményezés alappillérének a dokumentuma." - írta Shihan a nap összefoglalásaként.

 

Please reload

Featured Posts

2017 év fotói már a honlapon

December 31, 2017

1/7
Please reload

Recent Posts

January 13, 2020

November 30, 2019

November 26, 2019

October 21, 2019

October 10, 2019

September 26, 2019

September 8, 2019

September 8, 2019

Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic

Kovács Károly +36 30 / 203 0438  | kozponti.budo.akademia@gmail.com | www.facebook.com/budoakademia © 2014 by Budoakadémia