Jitsu nyár 2.

October 10, 2019

Edzőtábor beszámoló 

2. rész

 

- Shihan, gondolom a danosok már besegítettek?

 

- Phúúú, de mennyire!

Gyakorlatilag megbeszéltük ki, melyik szinthez lesz beosztva és ők folytatták a technikai felkészítést, majd vizsgáztatták a tanítványaikat.

Sajnos idén a dan vizsgák miatt a zöld – kék – barna övek vizsgájára nem tudtunk sort keríteni, hiszen mindenki beáldozta a felkészülési idejét erre. Csak narancs övig tudtuk le a vizsgákat, a magasabb fokozatokra októberben kerül sor.

 

- Hogy bírták az edzéseket?

 

- Nehezen Zsu.

Gondolj bele augusztus milyen trópusi meleget hozott. A legmelegebb két napon 37, 38 fokos  melegben voltak a küzdelmi edzések és a vizsgák.

De senki egyetlen hanggal nem panaszkodott, még a két  legapróbb lányom is a hét évükkel végig melóztak és csendben haltak meg.

Senki, egy másodpercet sem spórolt magán, kiadott mindenki magából mindent. Biztos, hogy  napi két három, négy kilós veszteségekkel lehetett számolni.

A hétfői nap olyan meleg volt, hogy levezényeltem a csapatot a Balatonba és ott tartottuk meg a délelőtt levezető edzését.

 

- Ez komoly? Gíben ruhában vagy úszódresszben?

 

- Teljes értékű edzés volt, természetesen gíben. Földharccal kezdtünk – ahol kivételesen tilos  volt a fojtás :))) aztán dobások és küzdelem,  Porzott a víz  rendesen.  Bence volt  oly  ,,vicces fiú,, hogy megkérdezte:  Shihan, ha valaki elájul földharcban, annak ugyanúgy emeljük fel a lábát?:)))

Naggggyon  beteg..:))

 

- Idén akkor ismét kihagytátok a vizibalettet (lásd)??

 

- Sajnos ki. :)

 

- Voltak meghívott mesterek?

 

- Azt gondolom, hogy ez már nem is  meghívás, mert Stágel György sensei – Staga – már teljes értékű edzőpartnerként is beállt az edzésekre. Gyakorlatilag erre az időre teljes jogú taggá vált.

Ö hagyományosan a földharc  küzdelmi  elemeivel foglalkozott most már többedik éve ismételten.

Semmi pénzért nem hagyná ki ezt a tábort és mindannyian nagyon megszerettük. Hatalmasokat küzdöttünk vele és tanítványával.

 

- Mi tetszett a legjobban?

 

- A vége, ismételten..:)

Kicsit  nevetek, de igaz dolgon, hogy tulajdonképpen egész évben mindenki egy pillanatra hajt, mégpedig a tábor első estéje, amikor  sivataggá kiszáradva az első jéghideg fröccsöt öntjük gallér mögé.

Sok jó dolog van a világon, de ez igazán különleges, szinte szakrális  pillanat.  Látnád  utána mindenki arcát a lehunyt szemeket és a jól eső csöndet… haza érkeztünk….

      Egyebekben tette mindenki a dolgát. A haladók, danosok előre gondolkodtak, előre megszerveztek mindent , működött a  közösségi kommunikáció, feláldozta magát  mindenki. Természetes volt, hogy az egyik danos  hazavitte  Sződre két  fiatalomat, mert nem maradt helyünk a kocsikban. A tatamik le és vissza  lettek telepítve, nem rohant haza senki, mindenki megvárta, hogy helyére kerüljön mindaz, amit felhasználtunk.

 

- Konklúzió..??

 

Azt hiszem mindenki nevében mondhatom: ,,de messze van még augusztus..,,"

 

 

Köszönet Shihannak az interjúért!

Please reload

Featured Posts

2017 év fotói már a honlapon

December 31, 2017

1/7
Please reload

Recent Posts

January 13, 2020

November 30, 2019

November 26, 2019

October 21, 2019

October 10, 2019

September 26, 2019

September 8, 2019

September 8, 2019

Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic