top of page

2019 év záró elnöki összefoglalója

Barátaim, Szülők, Gyerekek!

Kétségtelenül nem túlzás azt állítanom, hogy ez az év minden eddigi munkánk gyümölcsét meghozta.

Jó dolog, jó eredményekről beszámolni, de gond is egyben, mert minden eddigi beszámoló azzal fejeződött be, hogy túl nőttünk az előző éven.

Ismerve ennek az évnek a történéseit, aggasztók azok a kilátásaink, hogy miként lehet ezt jövőre túlszárnyalni.

Persze, mindent lehet, de azt gondolom, inkább a bölcs felhasználás, mintsem az új csúcsok megrohamozása lenne a cél és idén az elmélyedtebb, tervezettebb munkát preferáljuk.

Tudjátok és ismeritek az álláspontomat, hogy egy beszámolókor ki kell emelnem az eredményeket, de tudva, hogy ez, ezek, bár szépen hangzanak MINDIG egy csapat összetett munkájának az eredménye és szóljon ez bárkiről és bármikor ezek MIND a csapat közös eredményei is.

Ezért, ha valakit nem szólítok meg, nem a munkáját degradálom, hanem mindnyájunkat értem ez alatt.

Szakmailag többféle megmérettetési mutatókat használunk: Verseny eredményeket, övvizsga teljesítményeket, bírói, edzői, szakvezetői vizsgákat, részvételeket különböző edzőtáborokon vagy konferenciákon.

Mind egytől egyig komoly kihívás és bármilyen eredménnyel záruljon is azt – legalább is nálunk – nem adják ingyen. Vér és izzadság áldozatával tudjuk, megvenni.

Ez az ára. Ez a mértékegysége.

Én azt gondlom, hogy legyen az mester vizsga vagy az edzőtáborban az első csíkvizsga, az nem különbözik egymástól.

Mindenkinek kötelessége a maga szintjén a maximális teljesítményt nyújtani.

Azonban mégis szükséges némely különbséget tenni.

Szükséges ez, hiszen a felnövekvő nemzedék számára kell a példa a példakép a húzóerő ahhoz, hogy kibírják mindazt, ami vár rájuk az év alatt, kellenek azok, akik behatolva a szervezet „húsába” megérintve az egyént, ha kell szép szóval, ha kell szigorú paranccsal, de átjuttasson mindenkit a holtpontokon.

Hiteles mesterek, hiteles vezetők kellenek.

Nem irigylésre méltó az ő helyzetük. Eddig eltűntek a sorokban, ma már viszont a reflektor fényben állnak és nincsenek jogaik csak kötelezettségeik.

Egy tanítványnak van még joga.

Egy.

Eldönteni azt, mikor távozik innen és mikor adja fel. Több nincsen.

Ebben az évben kilenc fő hozta meg azt a döntést, hogy lemond erről a jogáról is.

Kívánom mindenkinek azt a csodát, amit átélhettem a felkészülésük 300 órája alatt.

Életem meghatározó ideje volt. Nem csak a velük töltött idő miatt, hanem átélni mindazt, ahogy mindenki az egyesületből beállt –e mögé a vizsga mögé - feláldozva, beáldozva saját érdekeit, felkészülési idejét.

Olyan alázattal tette ezt mindenki, hogy számomra is kihívássá vált.

Az egész egyesület vizsgázott.

Kitűnőre.

Külföldre is eljutott mindennek a híre és Magyarországon is tud erről mindenki.

A Központi Budo Akadémia neve elismert lett.

Nyári tábor

A vizsgák után egy olyan edzőtábor következett, amibe csak bele kellett ülnöm a készbe.

A tatamik le- és visszaszállítva, a terem felmosva a szobák beosztva a le és visszajutás leszervezve. A vezetés úgy működött, ahogy kell. Mindenki önállóan tette a dolgát és mindazt, amiről úgy gondolta tennie kell benne valamit.

Idén első ízben történt meg, hogy a kisebbek érdekében szülői támogatás is érkezett velünk a táborba.

Ők látták azt a kontrasztot, amit a nap - nap utáni majd negyven fokos melegben szó és zokszó nélkül mindenki teljesítményben leadott a napi négy- öt edzésen még a legkisebbek is.

Senki nem kért és adott kegyelmet sem magának, sem másnak. A fiatalabbak is lázadozás nélkül tették a dolgukat látva az idősebbek önfeláldozó munkáját.

Nem véletlen, hogy a teljesítményre, a valódi teljesítményre oly nagyon érzékeny és kritikus Stágel György sensei már ismét egy éve készült ide és idén nemhogy előadóként, oktatóként, de aktív edzőpartnerként is napokig maradt, maradtak a táborban. Ez is egy mértékegység.

Idén a sors úgy hozta, hogy a danos vizsgák miatt a haladó vizsgákkal nem készültünk el időre a tábor végére.

De senki nem volt mérges, sértődött, hanem alázattal segítette a többieket narancs övig és elmondhatjuk, hogy a vérrel szerzett övek valóban rá lett hegesztve mindenki derekára.

Senki nem kapott semmit ajándékba és senki nem tett kevesebbet, mint, amit bírt. Köszönet mindenkinek, akik külön- külön készítették fel a srácokat a különböző övvizsgákra.

A létszámot tekintve is az elmúlt öt év legsikeresebbét tudtuk felvonultatni. Szeretném Örsnél felvetni majd, hogy ideje elgondolkodnunk azon, hogy a gyerek csapat is a nyári táborban táborozzon, ne a napközit preferáljuk.

Évközi vizsgák

Az évben, a rendszertől eltérően mindazok számára nyílt lehetőség arra, hogy akik a tábort végig csinálták, de a vizsgafelkészülésnek nem tudtak a végére jutni,az év folyamán, illetve ha felkészültek, akkor a megfelelő időpontban ezt abszolválni tudják.

A terveinktől eltérően ez idáig csak a barna övre aspiráns három fő tudta ezt teljesíteni. Azonban folynak a felkészítések és nem vagyok ebben egyedül. Segítenek már a friss danosok is. Nem vagyunk egyszerű helyzetben, mert vannak olyanok, akik nem kezdő szintről indultak, így az ő számukra külön vizsgaanyag készült, kihagyva mindazt, amit már tudnak és felvonultatva mindazt, amit még nem.

Mindenki igyekszik, de senki nem rohan, amiből látszik, hogy nem öv, hanem a tudás a fontos.

Minden segítséget megadunk ehhez. Eddig kitűztünk időpontokat, de nem működtek. Így azt hiszem ez önmagától fog kialakulni az év során.

Barna öv

Már említettem Hazay Levit, Bencsik Marcit és Fekete Bencét. A kiemelés fontosságát azért tartom szükségesnek, mert követték mindazt az alázatos munkát és odaadást, amely utat a mostani Dan kollégium is végig járt.

Minden igényt kielégített az a vizsga, amelyet letettek. Most edzenek és oktatnak, példát mutatnak.

Lassan fel kell készülniük a mester vizsgákhoz, ami remélem hamarosan beérik és elkövetkezik.

Drukkolok nekik. Csodás emberek.

Hombu megnyitása

Több, mint tíz éve egy szombat délelőtt nagyjából heten-nyolcan bátyám - mint tervező mérnök – vezetésével leszúrtunk négy karót az „áldott tecei földbe”. Aznap ezen kívül a sok viccelődésen és őrjöngésen kívül nem sok kapavágás született, de a Hombu alapja le lett ütve. Aztán jöttek az évek és lépésről lépésre került fel a tető, cserép, aztán rájöttünk arra, hogy gyengék lesznek az oszlopok és rámentek a hétvégék, mire felhúztam az erősítést.

És ekkor Zsuzsi közölte, hogy nyers téglát akar látni, befuttatva repkénnyel. Kezdhettem elölről.

És jöttek a forró nyarak és hideg telek, a Hombu meg csak épült. Aztán a műhelyben elkészítettem az ablakokat, ajtókat, helyükre kerültek. És amikor a közel ötven termo ablak bekerült, akkor rájöttem arra, hogy Zsuzsi tud kiabálni is velem, hogy fut a ház, cúgosak az ablakok és én ide ilyen üvegtáblákat veszek.

Ilyen ez…. egy mester is tart néha valakitől….)

Szóval, lekerültek az első tatamik, megvoltak az első mozgások, még cúgos, esőverte próbálkozások, de megvoltak.

Aztán egyszer csak a lányok öltözőjének ajtaját készítettem és Bence megkovácsolta a padok tartóját

2019 tavasza fene tudja melyik hava és napja.

Felraktam az utolsó kupát is a polcra aztán felballagtam, kézen fogtam Zsút, lejöttünk, kőrbe néztünk és kimondtuk: készen van

Azóta már két A négyes oldal is betelt az itt edzők aláírásaival.

Egy csodálatos barna öv vizsgának is otthont, Hombut – adott.

Engedtessék meg pár gondolat.

Ez nem négyzetméter lehetőség és pénz dolga.

Minden mester megteremti azt a sarkot. termet, ahol és ami az övé. Ahol a tanítványait oktathatja. Ahol látják az életét. Ahol át tud adni magából valamit. Ami az öv és mégis mindenkié. Ahol találkozni lehet. Ami a mester élettere.

Legyen ez egy sarok, pince, kastély, egy fáskamra leválasztott része.

John Lenon.

Azt gondolom a világ egyik legmeghatározóbb egyénisége, tehetsége és rajta tartotta kezét a világ igazságot, demokráciát kereső ütőerén.

Lakott kastélyban, voltak Rolls Royce-ai, mindent megvehetett.

Egy, egyetlen dolog volt viszont igazán az övé.

A hálószobája ágyának bal oldala.

Az volt az övé.

Oda senki nem mehetett. Oda senki be nem léphetett, csak ha ő akarta. Fél, egy négyzetméter.

Gyerekcsoport

Tíz évvel ezelőtt Örsöt félrevontam és azt mondtam, rád bízom az utánpótlásunkat.

Csak annyit mondott: Ossu!

Azóta évek hosszán terjesztette a plakátokat, tárgyalt a testnevelőkkel és szinte minden szülővel egyesével. Aztán kialakult a Marczibányi téren egy olyan gyerek csapat, amire tényleg lehetett támaszkodni.

És összeomlott a rendszer. Van ilyen. Van úgy, hogy hírtelen terem és tatami nélkül marad egy csapat. És Örs ismét felépítette a csapatát. Más helyen és más körülmények között. A régi csapat alig megmaradt tagjaira támaszkodva.

Ismét plakátot szórt, órákat tartott és ha kellett 16.30 kor átment a st. Gellértbe és hozta át a napközis gyerekeket.

Olyan fantasztikus srácok és lányok kerültek ki innen, mint Barnabás, Attila, Benji, Kamilla, Álmos, hogy a teljesség igénye nélkül szóljak.

Örs tudományos munkája ellenére összefogta és irányította a csapat munkáját, kiválogatta az erre leg megfelelőbbeket és anyagilag is megteremtette a csapat működési hátterét.

A csapat terembérleti igénybevétele kifizetve, az edzők költségei térítve. Időről időre versenyeken is megfeleltek a srácok.

Azt hiszem a decemberi övvizsga teljesítménye és létszáma magáért beszélt.

Már nem egy egymást helyettesítő edzői gárda eredménye ez, hanem egy egymást segítő és a feladatainak megfelelő csapaté.

Örs, István bácsi, Pisti és Levente csodás munkát végzett. Csak gratulálni tudok hozzá és ugyanúgy a srácok, lányok munkájához is.

Emlékszem, hogy a sokszor kaotikus, eléggé vegyes összetételű csapat melója nem mindig adott edzés végére jó energiákat. Jobban lefáradtunk, mint az srácok egész edzés alatt.

Aztán ez megváltozott. A legnehezebb esetek lettek a legjobb húzó erők. A lányok már nem adják magukat könnyen, sőt, nagyon is nehéz ellenük minden küzdelem. A kis „prücskök” felnőttek és odafigyelnek minden magyarázatra. A srácok is tisztelik őket és mindenki erejéhez méltón teljesít.

És egyszer csak azt vettem észre, hogy egyre több felvételt csinálok az edzésekről és egyre több a dicséret.

Nagyon jó volt 2019- ben a gyerek edzések munkáját látni. Nagyon szorítok mindenkinek, hogy megérezzétek a komoly munka ízét, amire 2020-ban minden esély megvan. Már tudjuk mire képesek és ezt ki is fogjuk hozni mindenikből.

2020. kapujában úgy állunk fel, hogy egy rettenetesen vidám, de a komoly munkát már ismerő és azt jól elkülönítő csodás csapat várja az idei megmérettetést.

Követelni fogunk. Sokat. De ügyelni fogunk arra is, hogy mindenki jól és büszkének érezze magát.

Ehhez változatlanul támaszkodunk a szülői csapatra, mert, ha ők nincsenek mögöttünk ez nem megy. Köszönjük idei támogatásukat és hogy véleményükkel segítették a munkánkat, amit tisztelettel kérünk ez évben is.

Sződi csapat

Két és fél éve kezdtük a munkát. Tudtam, hogy az újdonság varázsa sokakat vonz majd, de amikor rájönnek, hogy nem varázslatot tanítok, és meg kell tanulniuk azt, hogy nem a technika van értük, hanem azt át is kell verniük a másik akaratán edzésen, versenyen, akkor derül majd ki, hogy ki is alkalmas erre és lesz belőle majd valamikor egy valódi ”harcos”.

Sokan elmentek már.

De sokan is maradtak.

És, amikor új jelentkező jön, az már egy nem kezdő csoport munkájába csöppen.

Sokszor magam is elgondolkozok azon, mi tartja itt a srácokat, lányokat. Rettenetesen nehéz helyzetben vannak. A felnőttek kivételével, akik már tudatosabban gondolkodnak, a fiatalok még elvárják a csodákat.

Mivel új csapat, nincsen előttük napi példa, példakép, haladók, irányítók. És mégis. Nap nap után edzve, vizsgázva a hatodikosok, hetedikesek, majd gimisek lettek, felerősödtek a felnőttekhez és bár igénylik a játékot, mégis az edzések 85% a már odaadó munkáról szól.

Megtanultak izzadni és küzdeni, elfogadtatták magukat a nyári táborban, táborokban a haladókkal.

Idén pedig azt mondhatom, hogy kialakult az a csapat, akikben már ott a remény, hogy idővel nevet, hírnevet szereznek a sződi területnek. Zsuzsi a megmondhatója, mennyire feltüzelve jövök sokszor haza az edzésükről. Mindig hatalmas energiát kapok tőlük.

Szólnom kell Bogár Attiláról is. Nélküle és alázatos munkája nélkül nem létezne ez a csapat. Folyamatosan veszi szárnyai alá a kezdőket és követ el mindent azért, hogy mihamarabb be tudjanak csatlakozni a közös munkába. Ebben az évben remélem ő is a vizsgázók soraiba lép és egyre több alkalommal szeretném, ha ő vezetné a haladókat is.

Az év végi nyílt edzésen döbbenettel láttam a szülők hatalmas létszámát, amiből látom, hogy milyen fontos számukra, amit a srácok, lányok annyira szeretnek.

Itt is azt kell mondjam, hogy nagyon nagy a háttér támogatás, amit ezúton is köszönök.

Idén bővítő kampányba kezdünk, hogy ne csak Sződ területéről vonzzuk be az érdeklődőket, hanem elérhető vonzás körzetekből is.

Szeretném elvinni az érdeklődőket egy- egy versenyre is látogatóba, hogyan is néz ki egy ilyen, aztán majd meglátjuk a többit.

Szövetségek

Sportjitsu szövetség

Mint tudjátok, alapító tagjai vagyunk a Magyar Sportjitsu Szövetségnek. Jelenleg a versenyzési igény nem magas, ezért lazítottunk a tagsági köteléken, de személyemben továbbra is részei vagyunk a szövetségnek, lévén az etikai és fegyelmi bizottság tagságát megtartottam.

Azonban időről–időre részt veszünk a szövetség rendezvényein, képzésein, mint most január 11–én is, amire szeretettel látok mindenkit.

Magyar Grappling Szövetség

Ugyanúgy alapítói vagyunk a Magyar Grappling Szövetségnek, mint a Sportjitsunak. Több-kevesebb időközönként versenyzői, illetve bírói oldalról igyekszünk követni a versenytechnikákat, főleg a nyári tábor ideje alatt van erre lehetőségünk.

Mindenképpen kiemelt figyelmet kell szentelnünk Merkert Zolinak, aki a szövetség nemzetközi bírójaként a nemzetközi versenyeken is kiemelt döntőket vezet és személyében, de egyesületileg is kapcsolódunk a Grappling Szövetséghez. Nagy lehetőséget használtunk ki idén, hogy a szövetséghez kapcsolódóan nagyon kedvezményes sportbiztosításokat köthettek az ezt kihasználók. Idén, ahogy lesz ismét erre lehetőség, azonnal szólok.

Nemzetközi szövetség

Amikor a Központi Budo Akadémia létrejött a korábbi mentoraink Németországba Rayner Grytt nagymester által vezette nemzetközi szövetségbe - Yoshinka International e.v - irányítottak bennünket, ahol több ízben is bemutatkoztunk szakmailag és oktatásokat tartottunk, valamint a szövetség vezetője is volt nálunk Magyarországon, hasonló okokból.

Az első megmérettetésre négy éve volt lehetőségünk egy nemzetközi találkozón, ahol majd tíz fő vizsgázott barna övre.

A mostani Dan vizsgán Rayner elnökölt és a riportokból jól kivehető az az elismerő vélemény, amellyel szólt rólunk.

A szövetséggel jó a viszonyunk, elismernek és rajtuk keresztül a szakmai munkánk , vizsgáink az egész világon elismertek, valamint távlati céljainkban a Budo hazájába Japánba is megvan a lehetőség az elismertetésre.

Ez jól hangzik, de nagyon sokat kell még tennünk ennek érdekében. Vár ránk pár utazás ebben az évben a szövetség rendezvényeire, erre kell felkészülnünk most.

Adó 1%

Ebben az évben az újjá alakulás óta első ízben sikerült minden könyveléstechnikai és törvényi előírásnak megfelelnünk. Tavaly sajnos belefutottunk egy bürokratikus csomóba, amit nem tudtunk kibogozni. Egy baráti egyesület segítségével jutottunk csak a felajánlásainkhoz, amit feléjük ezúttal is köszönünk.

A könyvelőnk és főleg Merkert Zoli áldozatos munkájának köszönhetően aláírhattuk a legyártott és szükséges papírokat, elindítottuk az utat a közhasznúsági minősítés felé is. Az egyesület vezetése pedig helyénvalónak látta ezt és támogatta.

A régi Budai Ifjúsági Egyesület égisze alatt 120–150 000 ft-os sikereink voltak, idén 260 000 ft-ot utaltak a számlánkra az 1% -os felajánlások után. Kifizettük az adósságainkat és maradt annyi, amennyivel nyugodtan vághatunk neki az idei kiadásainknak. Csak tájékoztatás, hogy kihasználva egy kedvezményt már ki is fizettünk 35 000 ft-ot a honlap fenntartási számlájára. Zsuzsi ügyesen látta meg a lehetőséget és azonnal rá is csapott.

Ezúton kérlek is Benneteket, hogy egyrészt viseljétek türelemmel a majdani kampányomat és ha úgy gondoljátok, hogy megérdemeljük ismét, akkor támogassatok ebben az évben is az adótok 1 százalékával.

Előre is köszönet érte.

A könyvelésünk rendben a bírósági bejegyzések pár hiány pótlására szólítottak fel, amik már úton vannak.

NKE szakosztály

Amikor szükségünk volt külön felkészülési napokra, akkor sok esetben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adott otthont nekünk. Ez a dan vizsga felkészülésének központi színtere volt, de azt hiszem, mindenki értékelni tudja fontosságát, hiszen sokan voltatok már itt.

Ez az időszak egyértelművé tette, hogy helyszínt kell találnunk egy elit edzéshez, illetve a kezdőbbek felzárkóztatásához.

Egyértelmű volt az NKE terem választásának. Választani könnyű, de megkapni már sokkal nehezebb.

A baráti segítségeket nem szabad már ennyire kihasználni, ezért hivatalosabb utat kellett találnunk.

A Honvéd Zrínyi Sportegyesület kereteibe egy új szakosztály létrehozásával tudunk ehhez hozzájutni.

Így lesz állandó helye a fent említett céloknak, de a hallgatók bevonzásához is egy plusz lehetőség, valamint egy új gyerek csapat kialakításához is adva van minden, ha szeretné ezt valaki kihasználni.

Január második hetében indulnak az edzések. El kell indulnia ahhoz, hogy lássuk, mennyire tudjuk ezt fent is tartani, ugyanis ezt egyszer lehet elveszteni, többet nem ajánlják fel. Ez jár majd 1- 2 ezer forintos többlettel, de még így is a „bőven megéri” kategóriában vagyunk.

De egyedül nem megy. Csak akkor fog üzemelni, ha mindenki mögé áll ennek. A sikerhez is mindenki kell, mégpedig úgy, hogy nem várunk a másikra.

E témában még külön küldöm a tájékoztatást.

Beosztott edzők rendszere

Már soroltam mindazokat, akik rendszeresen állnak egy-egy csapat vezetése mellett.

Örs, Hazay Levente, Marosi Pisti, István a gyerekeknél, Bogár Attila, Bence is ide sorolható, de itt vagyok magam is.

Ebben az évben megmutatkozott annak a szükségessége, hogy a jitsu edzéseken addig nem lesz az új kihívásoknak megfelelő színvonalú munka, amíg a kezdőbbekhez rendszeresen oktatókat nem állítunk.

Viszont edzésétől a felnőttek el nem vonhatók és ez detto szükséges az NKE edzésekhez is.

Ezért egyelőre naptári beosztással élünk, azaz minden edzéshez naptári napra egy-egy mester illetve haladó lesz beosztva.

Egyelőre ez a rendszer tartható, nem megterhelő, de kérek mindenkit, hogy ne felejtse el a beosztott napját.

Hosszú távú megoldást természetesen egy állandó edző beállítása adja. Bár kissé kihasználásnak látszik, de elsősorban olyanokra számítok, akik sérültek, nem tudnak egyelőre érdemi munkát végezni, de így tatamin tudom őket tartani és hálás feladattal megbízni őket.

Jelöltjeim már vannak, remélem érdemben is rábólintanak a felkérésre.

Elit edzés

Mindig is cél volt az olyan képzés kialakítása, ahol nem fő cél az oktatás, hanem a magas színtű munka a lényeg. Az alkalmazási szint minél magasabbra emelése.

Ehhez viszont a módszertanhoz és terheléshez is olyan magas haladó létszám is kell, ami alapja ennek.

Ebben az évben létrejött ennek a lehetősége. Eddig csak tanultak, tanultak, és tanultak. Most rendelkezésre áll a megfelelő danos, barna és haladó mennyiség.

Elsősorban a danosok képzése, alkalmazási szintjük növelése a cél, amihez értelemszerűen meghívást kapnak a barnák és az arra érdemes kékek, zöldek is. Egy a cél, hogy mindenki képes legyen azt a technikai szintet nyújtani, ami nem akadályozza a folyamatos edzésmunkát.

Akármilyen furán hangzik is, de a danos vizsgák után a nyári tábor miatt, majd a barna és haladó övekre felkészülés miatt csak egyetlen elit edzést tudtunk tartani, de az megrengette a földet.

Ízelítőt kaptak arról, mit is jelent egy ilyen edzés.

Terveim szerint két, illetve három hetente rögzítjük a naptárban az időpontokat.

El kell kezdeni, aztán a tapasztalás megmutatja merre kell optimalizálni a képzést.

Felzárkóztató edzés

Szinte a legfontosabb terület. Az edzések megmutatták, hogy azokon a legnehezebb az oktatás és a jártassági szinten való gyakorlásra, elemzésre az időt kiszakítani.

Mivel az élsportból származunk, ezért az edzések intenzitása, küzdelem szempontjai más stílust alakítottak ki. Pörgünk, harcolunk és izzadunk. De látszik, hogy hatalmas az igény az elmélyülésre. Ezért az NKE új szakosztályában az elit edzéseken kívüli idő a felzárkóztatásra és az övvizsgákra fordítható, illetve versenyre készülésre.

Itt lép be az, amit egyenlőre használni tudunk, hogy a felzárkóztató edzést naptári és forgószínpad rendszerben danosokra, barnákra tudjuk bízni. Két, három havonta egyszer jut sorra valaki.

Ez simán tartható, de a rendszer új, nincs kipróbálva. Majd menet közben optimalizáljuk, amit kell.

Jelenleg ezzel jelezni kívántam, hogy folyamatosan alakul ez a vonal is.

2020 naptár

Nagy tapasztalatunk az, hogy a különböző programjaink siker az alapos előkészítés és ennek megfelelően a jó előre meghatározott időpontok ismerete.

Igyekszünk ebben az évben is az egyesületi naptárt hamar kialakítani, de ezzel együtt szeretném felhívni valamire a figyelmet. Tapasztalat az, hogy a naptár előre ismert időpontjainak ismerete ellenére sokan nem veszik figyelembe azokat és a családi elfoglaltságok tervezésekor simán rátelepítik ezekre az időpontokra. Magyarán elfelejtik megnézni.

Kérlek Benneteket, hogy az új évben erre fordítsatok több odafigyelést.

Ezen kívül azokban az időpontokban, amikor fontos a megjelenés, összevont edzéseken vagy kiemelkedő képzéseknél, elvárom, hogy mindenki tegye félre lehetőségei szerint egyéb elfoglaltságát és igyekezzen megjelenni. Nagyon rossz felfogás a „majd a többiek is ott lesznek”, mert így senki nem jelenik meg.

Kérlek erre Benneteket, de nagyon.

A naptárat külön küldöm és a honlapon is megjelentetjük, de a facebook-on is rátesszük a figyelmeztetéseket.

Szeptemberi évnyitó

Idén alaposan csúsztatva nem nálam Sződön, hanem Érden Székely Sanyi otthonában látta vendégül a csapat azon részét, akik el tudtak jönni erre.

Köszönet Sanyinak és családjának.

Honlap készítés

Wix és domain

Már lassan ötödik éve Horváth Zsu a honlapunk és minden ehhez tartozó intézni valók felelőse.

Nagyon szeretem az intellektuális összeállításait, ragaszkodok a személyéhez és bár több ízben nem éppen az aktuális időre tudta Zsu legyártani a hang és képanyagot, erre azt mondom, hogy munka és család mellett ki lehet próbálni mindezt.

Zsu pláne nincsen könnyű helyzetben, mert odatolok neki egy mázsa nyers anyagot, alig segítek benne és elvárom, hogy zseniális legyen.

Marci összeállított egy segítség és észrevétel anyagot, hogy Zsu kapaszkodókat kapjon a tagságtól, mit, hogyan látnának szívesen.

Zsu a felelőse továbbá a domain nevek és a honlap számláinak rendezésében, számon tartásában.

Kiváló a munkája, minden eseményünkről felkerülnek a híranyagok hol a honlapra, hol a facebook- ra. Remélem ebben az évben több segítséget is kap majd tőlünk.

Köszönet neki!

Itt jegyzem meg azért, hogy Geri sok esetben segíti ezt a munkát, pláne, amikor informatikus/3D grafikus képzettséget igénybe vevő probléma merül fel. Köszönet érte neki is!

Egységes ruházat, pólók, melegítők

Eddig Ancsa és segítői áldozatos munkája után legalább a nyári táborok után egységes pólókat kaphattunk.

Az ismert művészek és alkotók teljes összhangba hozták az egyesület hitvallását az emblematikus jelrendszerrel.

Már tudjuk, mi hogyan nézzen ki és Székely Sanyi kezdeményezésére, amihez Ancsa is igyekezett segíteni, lassan kezünkbe foghatjuk az első egységes gíket.

Feltételezem, hogy determináns lesz és ezek alapján el tudunk látni mindenkit az egységes arculattal.

Köszönöt ezért Sanyinak és Ancsának, remélem siker koronázza munkájukat.

Utána pedig tényleg rálépünk a melegítők és egyéb kiegészítők gyártására.

Összegzés

Azt gondolom, hogy ezt az évet a fentiek ellenére sem lehet szavakba önteni. Sokkal több mindaz, ami történt és sokkal több amit érzünk, mintsem kifejezhető.

És sokkal több munka áll előttünk, mint eddig. Mindenkinek.

Ez volt a könnyebb része. Most olyan munka áll előttünk, ami nem dobás széria, edzés, izzadás.

Ez már több, mint egy egyesület. Többről szól. Itt már nem egyszerű edzőpartnerekről van szó, nem heti kétszer két órai találkozásról. Itt a kapcsolatok többek annál, mint társnak lenni, sok esetben több, mint barátság.

Már többet jelentenek az edzések, mint mozgás és sport vagy nevezzük bárminek.

Ennek az évnek ez a feladata, hogy megtaláljuk ezt, megtaláljuk magunkat és szavakba is tudjuk önteni. És ismét alakul Hédi mottója??! A találkozások ünnepi hétköznapjai???? Ki tudja?

Csak annyit tudunk, hogy ez egy új dimenzió, amiben ezt meg kell keresnünk.

De megtaláljuk.

Együtt.

Boldog új évet!

Kovács Károly Shihan

80 megtekintés
bottom of page