top of page

Bővült a csapat

Az Akadémia csapata idén szeptembertől Marosi István 2 danos judo sensei személyével bővült. István a gyerekek oktatásában keddenként fog részt venni.

A könnyebb megismerés végett pedig szeretném bemutatni István eddigi pályafutását (bár a régi tanítványok már ismerhetik őt):

Marosi István 1951-ben született Budapesten.

1966-ban kezdett judózni az MTK sportegyesületnél, ahol a nevelő edzője Csánó Zoltán volt. 1968-ban a XVIII. kerületi Úttörő Házban Fogarasi tanár úrnál folytatta pályáját, majd 1969-ben a Margitszigeti Úttörőstadionban Fülöp Sándornál edzett.

1984-ben a Testnevelési Főiskolán Fábián Jánosnak segítette a munkáját. Rábeszélésére jelentkezett az edzőképzésre. 1985-ben judo versenybírói vizsgát tett. 1987-ben kapta első edzői megbízását a Budapesti Honvéd SE-ben, Moravecz Ferenc csapatában, ahol a gyermek B korosztályt vezette. 1989-ben Ipacs Lászlótól átvette a VM Közért judo szakosztályát. (1990-ben új elnöke lett az egyesületnek, aki megszüntette a szakosztályt.)

Tanítványai egy részével (köztük jelenlegi edzőkollégáival (Vad-Horváth Zoltánnal és Czikmántori Péterrel) átment az I. kerület SE-hez. 1997-ben kapott egy két éves szerződést Százhalombattára, a szerződés lejárta után visszament a volt I. kerülethez, ami már BISE néven működött. 2011-ben alakította a BBSC-t, ahol jelenleg is edző és egyesületi elnök.

Nagy örömmel köszöntjük őt az Akadémiánál!

Eredményes edzéseket kívánunk Mindenkinek!

117 megtekintés
bottom of page