top of page

Sikeres Dan vizsga


Július 1-én az Országos Judo dan vizsgákon két új Judo mesterrel és egy új fekete övessel erősödött az egyesület.

Rigó Peti idén a két ikercsajszi mellé egy fekete övvel is gazdagabb lett , Egyed Peti sensei pedig a Jitsu dan fokozata mellé behúzta az első Judo Dan fokozatát is , réges - régi álmát megvalósítva ezzel.


Köszönet , dicsőség és elismerés illeti a két ,,serpát,, akik a közel egy évig tartó felkészülés során hónapról hónapra ,hétről hétre alázattal tolták, cipelték a két aspiráns háttér munkáját, nyomták őket a csúcs felé, estek - keltek , jöttek az első szóra. Hazay Levente és Nagy Krisztián sensei példát mutatott mindenkinek ,hogyan is működik egy csapat, mi az alázat. Krisztián még a barna övét is újra bontani volt kénytelen ,hogy ne ,,lógjon ki a sorból.,, Köszönet Kardos Csaba sensei- nek aki az utolsó hetekben a helyére vasalta a szálakat, segített rendet tenni az ,,irányító toronyban.,,


Gondolatok: a régi judo versenyzői korszakban majd minden Dan vizsgán jelen voltunk, húsz feletti létszámban adtunk mestereket a Judo sportnak, ám az utolsó felkészítésünk már közel egy évtizede volt.

Hatalmas minőségi és felfogásbéli ugrás volt ma tapasztalható számunkra az eltelt időszak után. A vizsgáztatók valóban profi és minden hibát konkrétan megjelölő szakemberek. Ami elég jó volt az nem volt elég ahhoz, hogy el is fogadják. Azonnal és szemrebbenés nélkül kivágták az embert ,még ha repedt is a tatami a ledobás erejétől. Az értékelésnél a dobásbiztonság alap szempont volt,amit kötelezően hozni kellett mindenkinek. Sokkal , sőt döntő súllyal esett latba viszont a kata megértésének érzete és a judo felé mutatott alázat. Akiknél ez nem látszott és csak dobástechnikák sorát dobták le , azonnal elutasították a vizsgázót. Nagyon magasra lett téve a léc, amit a legalább 40% !! os bukási ráta is mutatott. Keményen visszabüfögött amit hónaljmankóként hónapokig ,majd utolsó tanácsként is adtam: ha itt a helyed a tatamin azt ne csak lássák, követeld is ki, tüzet a kemencébe és ne csináld, hanem értsd ,amit teszel. Ez a Kata lényege : a megértés


Nos, ezeket az öveket sem a szél fújta össze , meló van mögötte és szedje le róluk az ,aki bírja::)) Gratulálok , büszke vagyok viseljétek dicsőséggel és köszönet mindenkinek, hiszen tudjuk: az egyén sikere a társak nélkül sosem jöhet létre.

OSSU!


Shihan


Mi pedig gratulálunk a Danosoknak az egész Egyesület nevében!!! Csak igy tovább!
297 megtekintés

Comments


bottom of page